Dirigent

 

‘Zing! Zing fout, zing vals, maar zing! (Cees Rotteveel)

 

Ik dirigeer sinds 1986 met veel plezier koren en koortjes. Kennis en vaardigheden hiervoor ontwikkelde ik aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij o.a. Cees Rotteveel, Bruno de Greeve, Rob Smit en in de praktijk van de amateurmuziek.

Als koorzangeres ( o.a. Noordelijk Vocaal Ensemble en Diletto Musicale) heb ik ervaren hoe spannend en mooi het is als een partituur al repeterend en zingend tot klinken wordt gebracht. Partij voor partij komen de stemmen samen. Wat een magische reis is dat! Als dirigent vind ik dit nog steeds een de mooiste kanten van het vak.

Mijn kernkwaliteiten als dirigent zijn expressie, enthousiasme, en energie . Ik ben gericht op zowel het hele koor als op de individuele zangers en zangeressen. Ik vind het belangrijk dat álle koorleden vrijuit en mét zelfvertrouwen zingen. Het zingen zelf én het zingen van ‘de goede noten‘ is het begin. Daarna komt de mooie weg van het muziek maken, de intentie, de expressie, de energie!!

Op dit moment ben ik dirigent van straatliederenensemble ‘Cantare Trottoire’ uit Groningen, popkoor Daisy Bells uit Harkstede

 

 

 

 

 

 

 

Voorheen was ik dirigent van o.a.:
Groninger Kinderkoor, Homo mannenkoor Zangzaad, Cinderella Rockefella, Zingen & Zo, Vals Alarm musicaltheater. Ik was repetitor bij vele muziektheater productie.

 

 

 

 

Post navigation